• Általános
 • |
 • Konvekciós
 • |
 • Keresztáramú ventilátoros
 • |
 • Centrifugál ventilátoros
 • |
 • Fedőrácsok, burkolattípusok
 • A Roll-Therm padlókonvektorok széles típus és méret választékuknak köszönhetően nagy szabadságot nyújtanak a fűtőtestek kiválasztásakor. Elhelyezésük elsősorban bejárati ajtók, parapet nélküli üvegfelületek előtt szükséges, ahol a legnagyobb igény van a hő pótlására, Ugyanakkor fedőrácsaink széles választékának, esztétikus kialakításának köszönhetően szinte bárhol belesimulnak környezetükbe, lehetővé téve elhelyezésüket ott is, ahol hagyományos radiátorokat nem
  szeretnénk látni.

  Padlókonvektor rajzA Roll-Therm padlókonvektoroknak két fő csoportja van: konvekciós és kényszeráramú.
  A konvekciós padlókonvektornál a hűvösebb levegő a fajsújkülönbség következtében a csatornaházban lévő regiszter alá kerül, majd a regiszteren keresztül felmelegedve visszakerül a helyiségbe.
  A kényszeráramú fűtőtestek ventilátorral vannak ellátva, ezáltal lényegesen nagyobb fűtőteljesítménnyel rendelkeznek. A ventilátorok alapján két típusukat különböztetjük meg: keresztáramú és centrifugál.

  Padlókonvektor1. A Roll-Therm padlókonvektorok háza (csatorna) alapesetben hg. acélból készül, feketére festett belső felülettel kerül forgalomba. Igény szerint a lemezház készülhet rozsdamentes acélból, így medencetérben, fürdőszobákban is biztonságosan telepíthető, mivel korrózió elleni védelméről nem kell külön gondoskodni.
  Kérésre lefolyócsonkkal is el tudjuk látni a lemezházat, így a befolyó víz nagy részét el lehet vezetni.

   

   

   

  Padlókonvektor2. A Roll-Therm padlókonvektor fűtőregisztere vörösrézcsöves, alumínium lamellás fűtőtest.
  A réz kedvező tulajdonságai miatt a fűtőcső élettartama szinte korlátlan. A kis vízterű fűtőregiszter rendkívül jó hőátadó képességgel rendelkezik. Az alumínium lamellák a rézhez hasonlóan jó hővezető tulajdonsággal bírnak, így könnyen és pontosan szabályozható fűtési rendszer kiépítését teszik lehetővé.
  A fűtőregiszter egyik végén 180°-os fordítóidom(ok) van(nak), a másik végét 1/2"-os belső menetes csatlakozókkal látjuk el a fűtési rendszerhez történő könnyű és gyors csatlakoztatás elősegítésére.

  3. A feltekerhető takarórácsot alkotó rácselemek anyaguknál és formájuknál fogva nagy teherbírásúak, így a fűtőtest megfelelő beépítés esetén lépésálló. A különböző fajta faanyagból készült natúr rácsok a helyszíni pácolás és csiszolás után tökéletesen harmonizálnak a parkettás vagy egyéb faborítású környezettel. A rozsdamentes anyagból készült rácsok könnyen tisztán tarthatók, anyaguknál fogva nedves környezetben is hosszú élettartamúak. A sárgaréz rács műemléki épületekben és antik környezetben is jól mutat, mivel a levegő nedvessége hatására rövid idő alatt patinás lesz. Az eloxált alumínium rács keskenyebb rácselemekkel rendelkezik, megjelenésében ezáltal éltér a többi anyagtól. Lehetőség van a RAL színskála szerint szinterezett acél ill. alumínium rács rendelésére is, ezáltal a teljes választék majdnem 400 különböző kivitelű fedőrácsból áll.

  4. A ventilátoros fűtőtesteknek van egy negyedik fő alkotóelemük, ez a ventilátor. A centrifugál ventilátoros kivitelnél a ventilátor a csatornaidom egyik végén helyezkedik el, és három méter hosszban alkalmas a levegőmozgás megfelelő mértékű növelésére. A keresztáramú ventilátoros kivitelnél a ventilátor a fűtőregiszterrel párhuzamosan annak hosszában helyezkedik el.

  Padlókonvektor - sarok Padlókonvektor - sarok

  A fűtőtestek megrendelhetőek nem csak egyenes, hanem szögben tört és íves változatban is. Az ív lehet parabola, ellipszis, és kör is, de egyedi formájú fűtőtestek legyártását is vállaljuk.

  Padlókonvektor - ív Padlókonvektor - ív